Agris.cz - agrární portál

Na Moravské náměstí v Brně se vrátí čtyři stánky s ovocem

22. 6. 2016 | ČTK

Radnice městské části Brno-střed dnes vydražila čtyři místa pro stánky s prodejem ovoce a zeleniny na Moravském náměstí. Za pronájem od začátku července do poloviny listopadu má získat 110.000 korun. Výsledek dražby musí ještě schválit radní, uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Denisa Kapitančiková. Stánky se vrací na Moravské náměstí na přání zákazníků, ale ve výrazně omezeném počtu.

Na Moravské náměstí se trhovci s desítkami stánků dostali v roce 2014 kvůli rekonstrukci Zelného trhu, které patří prodeji ovoce, zeleniny či bylinek po desetiletí. Po ukončení rekonstrukce se někteří vrátili, lidé si však díky dobré poloze prodej na Moravském náměstí oblíbili, proto fungovala tržiště dvě. Letos však zákazníci našli stánky jen na Zelném trhu. Radnice se tak rozhodla proto, že Moravské náměstí mělo sloužit pouze jako provizorium, byl zde problém s parkováním, zásobováním a také se sociálním zařízením. Čelila také kritice opozice, že Zelný trh je poloprázdný.

Čtyři stánky na Moravském náměstí pronajaté jednomu provozovateli jsou výrazně okleštěným řešením přání nakupujících. Podle informací oslovených trhovců byl tento prodejní prostor výhodný i pro ně vzhledem k množství zákazníků a vyšší poptávce než na Zelném trhu.

Získané peníze z pronájmu čtyř stánků poslouží pro obnovu parku na Moravském náměstí. Radnice letos obnovený pronájem vyzkouší, a pokud se osvědčí, pokračovala by v něm i příští rok.


Zdroj: ČTK, 22. 6. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 20:45