Agris.cz - agrární portál

Generálním ředitelem Unileveru pro ČR a SR se stane Herrish Patel

1. 7. 2016 | ČTK

Generálním ředitelem Unileveru pro ČR a SR se stane od července Brit Herrish Patel (43). Dosud působil jako viceprezident firmy pro vztahy se zákazníky v Austrálii a na Novém Zélandu. Po přibližně 3,5 letech tak nahradí Florina Trandafirescuho, který bude generálním ředitelem společnosti pro Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Moldavsko, Makedonii, Albánii, Kosovo a Černou Horu. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Patel nastoupil do Unileveru v roce 2001. Byl ředitelem pro vztahy se zákazníky ve Velké Británii, mezi roky 2007 a 2009 vedl mezinárodní zákaznickou agendu pro Carrefour, Casiono, Metro a další firmy jako ředitel pro vztahy se zákazníky pro moderní trh pro Unilever v Asii. Následně se stal viceprezidentem pro moderní trh pro oblast Asie, Afriky a střední a východní Evropy.

Britsko-nizozemský výrobce spotřebního zboží Unilever v roce 2010 uzavřel závod v Nelahozevsi na Mělnicku, a ukončil tak výrobu v České republice. Nadále však v tuzemsku prodává širokou škálu produktů, například rostlinné tuky, majonézy a dresinky Hellmann's, margaríny Flora, Rama, Perla či Hera a kořenicí směsi nebo omáčky Knorr. Do portfolia Unileveru patří také zmrzliny Algida, Míša nebo Ledňáček a kosmetické značky Dove a Rexona.

Unilever v letos prvním čtvrtletí meziročně zvýšil tržby o zhruba 12 procent na 12,8 miliardy eur (přes 350 miliard Kč). Za růstem je ale podle listu Financial Times hlavně oslabení eura k dolaru.


Zdroj: ČTK, 1. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 13:33