Agris.cz - agrární portál

Herbalife odmítá tvrzení SZPI, že klamala o obsahu vitaminu

4. 7. 2016 | ČTK

Společnost Herbalife se ohradila proti tvrzení Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), že její koktejlová směs klamala u obsahu vitaminu D. Uvedený produkt je určen pro americký trh a do ČR ho údajně dováží firma, která k tomu nemá oprávnění. Výrobek navíc podle Herbalife přelepila štítkem, kde je chybně uveden obsah vitaminu D. Firma o tom ČTK informovala v tiskové zprávě.

"Verze produktů Herbalife určené pro americký trh, které nejsou v souladu s českou nebo evropskou legislativou, se tedy získávají nelegálně a jsou v prodeji na českém trhu," uvedla firma. Tyto produkty jsou podle ní přeprodávány konečným zákazníkům na webových stránkách herbaprodukt.cz a alfafit.cz. Herbalife tyto praktiky odmítá a se SZPI prý plně spolupracuje.

Inspekce nesrovnalost odhalila právě při kontrole internetového prodeje. Konkrétně jde o výrobek s názvem Formula 1 Sport vanilka, Výživná bílkovinná koktejlová směs v prášku v balení 780 gramů.

Herbalife upozorňuje, že v Evropě jsou nyní v prodeji oficiálně pouze dózy s obsahem 524 gramů. Závadný produkt je podle ní navíc přelepený špatně natištěným štítkem herbaprodukt.cz, který uvádí obsah vitaminu D 18 mcg. Ve skutečnosti je ale jeho obsah 13 mcg.

"Všichni zákazníci, kteří se obrátí na společnost Herbalife v období mezi 11.7. a 12.8. 2016 a nahlásí produkt HERBALIFE 24 - FORMULA 1 - SPORT, který si zakoupili přes internet a který má výše uvedené charakteristiky, dostanou jako náhradu pravý produkt Herbalife určený pro český trh," dodala společnost Herbalife.


Zdroj: ČTK, 4. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 09:54