Agris.cz - agrární portál

Diageo poprvé investuje do značky nealkoholického destilátu

7. 7. 2016 | ČTK

Britský výrobce lihovin Diageo poprvé investuje do značky nealkoholického destilátu. Výrobce whisky Johnnie Walker či vodky Smirnoff uvedl, že jeho divize Distill Ventures, která podporuje podnikatele a začínající firmy, převzala podíl ve značce Seedlip.

Diageo z nealkoholických značek zatím prodává pouze v Indonésii pivo Guiness Zero a v Africe Guinness Malta a v Nigérii nedávno začal prodávat nealkoholickou verzi hořkého nápoje Orijin - Orijin Zero, uvedla agentura Reuters.

Seedlip se destiluje z bylin, koření a dalších složek. V současnosti se prodává v Británii a očekává se, že bude v letošním roce expandovat do vybraných měst v západní Evropě a v USA. Značku vytvořil podnikatel Ben Branson, který nápoj vyvinul, aby vyřešil problém co pít, když nechcete alkohol. Seedlip je považován za první nealkoholický destilát na světě.


Zdroj: ČTK, 7. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:56