Agris.cz - agrární portál

Monsanto odmítla vyšší nabídku Bayeru na převzetí,chce ale jednat

19. 7. 2016 | ČTK

Americká biotechnologická společnost Monsanto odmítla vylepšenou nabídku německého chemického a farmaceutického koncernu Bayer na své převzetí. Je ale ochotna o něm dále jednat s Bayerem i s jinými stranami. Firma to podle agentury Reuters uvedla v dnešním sdělení.

Německý Bayer minulý týden ve čtvrtek zvýšil svou nabídku na převzetí americké biotechnologické společnosti Monsanto na 125 dolarů (přes 3000 Kč) za akcii z původních 122 dolarů na akcii. To je historicky nejvyšší částka, jakou kdy nějaká firma navrhla zaplatit za jinou v hotovosti. Spojením by vznikl největší dodavatel produktů pro zemědělskou výrobu na světě. Pokud by se transakce uskutečnila, byla by to největší zahraniční akvizice uskutečněná jakoukoli německou firmou.

Monsanto dnes uvedla, že její správní rada nejnovější nabídku Bayeru jednomyslně odmítla jako "finančně neadekvátní a nedostačující" k tomu, aby se obchod uskutečnil.

Monsanto odmítla i původní nabídku, kterou od Bayeru dostala v květnu.

Hlavním jablkem sváru ve vyjednáváních je podle agentury Reuters přístup k utajovaným informacím.


Zdroj: ČTK, 19. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 17:22