Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 20.7. 2016

21. 7. 2016 | Agris

Petr Havel: Novelu vinařského zákona provází manipulace, která nemá obdoby

Modelový příklad manipulativní práce s daty nabízí ministerstvo zemědělství a kontroverzní novela zákona o vinohradnictví a vinařství (novela vinařského zákona), která právě prochází schvalovacím procesem.

Lesnický byznys přinesl Babišovi rekordní zisky, hlavně díky státním zakázkám

Nynější ministr financí Andrej Babiš (ANO) před pěti lety vsadil na lesnictví. A sázka mu vyšla. Dvojice jeho firem Uniles a Wotan Forest se nejenže vymanila ze ztrát, ale v posledních třech letech jí stále rostou tržby i zisky.

Ministr Jurečka: Sklizeň raných brambor postupuje, letos jich bude dost

Úroda brambor v Česku by se po loňském výrazném propadu měla vrátit na průměr předchozích let. V Polabí a na jižní Moravě již začala sklizeň raných brambor, celkem by jich mohli čeští zemědělci sklidit více než 26 tisíc tun. Plochy brambor také začaly po několikaletém poklesu znovu růst.

Vláda souhlasí s další žalobou proti EK, jde o 12,5 milionu korun

Vláda dnes souhlasila s další žalobou o 12,5 milionu korun u Evropského soudního dvoru kvůli vracení peněz do rozpočtu Evropské unie. Informoval o tom tiskový odbor vlády. V minulých týdnech vláda schválila předložení žalob, kterými chce napadnout rozhodnutí Evropské komise o vrácení 817 milionů korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 21. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:32