Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 21.7. 2016

22. 7. 2016 | Agris

Vláda schválila dotace pro včelaře, měly by být vyšší

Včelaři dostanou v následujících třech letech 232 milionů korun dotací. Vyplývá to z materiálu, který dnes schválila vláda. Informoval o tom tiskový odbor vlády. V uplynulých třech letech mohli včelaři získat 195 milionů, rozpočet včelařského programu tak vzroste zhruba o pětinu.

Vinu za sucho i záplavy nesou také zemědělci

Právě před rokem zveřejnila ministerstva zemědělství a životního prostředí s velkou pompou svůj „plán boje se suchem“. Především agrární resort se často chlubí, jak podporuje řádnou péči o krajinu, aby čelila erozi a zadržovala více vody. Jenže realita je výrazně jiná.

Budvar dosáhl výrobního maxima, do rozvoje investuje 1,5 miliardy

Budějovický Budvar chce do roku 2020 investovat do svého rozvoje 1,5 miliardy korun. Produkce pivovaru se loni přiblížila výrobním i logistickým hranicím. Budvar loni prodal více než 1,6 milionu hektolitru piva, což je nejvíce v historii podniku. Za deset let zvýšil pivovar výstav o 39 procent.

EK povolila Česku fond těžko pojistitelných rizik pro zemědělce

Evropská komise povolila České republice fond těžko pojistitelných rizik. Budou do něj přispívat jedna ku jedné zemědělci a stát, v případě nadměrných srážek nebo sucha z něj budou zemědělci čerpat peníze.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 22. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 02:35