Agris.cz - agrární portál

První mezinárodní festival včelařských filmů se uskuteční na podzim v Praze

25. 7. 2016 | majabee.cz

„Pokud víme, ještě nikdy se na světě nekonal festival filmů zaměřený na včely a včelařství, proto jsme ho zorganizovali,“ říká Václav Švamberk, předseda Spolku pro rozvoj včelařsví Mája, který ve včelařském Areálu Mája v Praze pořádá 24. - 25. září Maja Bee Fest. „Tvůrci z celého světa nám poslali 34 včelařských filmů, z nich jsme pro festivalovou projekci v sobotu 24. září vybrali čtrnáct snímků od filmařů z Belgie, Norska, Itálie, Izraele, Slovenska, Slovinska, Turecka a České republiky,“ doplnil Švamberk.

Festivalová soutěž má dvě kategorie Nejlepší včelařský film a Nejlepší včelařský film pro děti. V porotě festivalu zasednou včelaři i filmaři. Trofeje pro vítěze vytvořili přední čeští skláři manželé Urbanovi. Součástí festivalu je také výlet na zajímavá včelařská místa České republiky, který se uskuteční v neděli 25. září 2016. Další informace najdete na http://www.majabee.cz/bee-film-festival.


Zdroj: majabee.cz, 25. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 14:34