Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 27. 7. 2016

28. 7. 2016 | Agris

ČIŽP dala za nezákonné kácení lesa na Jičínsku dvě pokuty

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) uložila dvěma pražským firmám za nezákonné kácení lesa na Jičínsku pokuty 200.000 korun a 100.000 korun. Firmy se proti pokutám odvolaly, ale ministerstvo životního prostředí jejich odvolání zamítlo a rozhodnutí ČIŽP potvrdilo. ČTK to dnes sdělila ČIŽP.

Výzkum se víc zaměří na potřeby zemědělské praxe. Ministerstvo zemědělství právě vyhlašuje veřejnou soutěž na nejlepší projekty

Ministerstvo zemědělství vyhlašuje veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích. V příštím roce podpoří výzkumné projekty, jejichž výsledky se uplatní v zemědělské praxi i státní správě. Proto Ministerstvo poprvé vypsalo konkrétní témata, která jsou důležitá pro současné zemědělství, potravinářství atd.

Karlovarským minerálním vodám vzrostly v pololetí tržby o 21 pct

Skupině Karlovarské minerální vody (KMV) v prvním pololetí letošního roku vzrostly meziročně tržby o 21 procent a obrat přesáhl 3,6 miliardy korun. V pololetí loňského roku měla firma obrat 3,5 miliardy korun. Provozní zisk skupiny vzrostl dokonce o 30 procent, jeho výši ale společnost neuvádí.

Státní veterinární správa bude nově kontrolovat, zda nedochází k porušování zákazu dovozů vybraných invazních nepůvodních druhů živočichů

Pohraniční veterinární stanice Praha – Ruzyně (PVS) začne začátkem srpna nově provádět také kontroly, jejichž cílem bude zamezit záměrnému zavlékání tzv. „invazních nepůvodních druhů“ do Evropské unie. Seznam konkrétních invazních nepůvodních druhů, které představují ohrožení biologické rozmanitosti v Evropě, přijala Evropská komise (EK) v polovině července.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 28. 7. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 15:22