Agris.cz - agrární portál

Festival ve frýdecko-místecké textilce spojí dobrou hudbu s pivem

5. 8. 2016 | ČTK

Přehlídku regionálních minipivovarů a koncerty známých hudebníků nejen tuzemské klubové scény spojí v sobotu ve Frýdku-Místku festival Pivohraní. Po úspěšné loňské premiéře získá navíc tato akce další rozměr: přivede návštěvníky do areálu bývalé textilky Slezan, kde se zatím podobná akce nikdy nekonala a kam se lidé ani nemohli podívat. ČTK to sdělila mluvčí frýdecko-místecké radnice Jana Matějíková.

Pivohraní je součástí Veseléta, které pořádá Frýdek-Místek prostřednictvím organizace KulturaFM celé léto v různých částech města, mimo jiné právě v někdejší textilce. S majiteli budov bývalých slezanských podniků letos město podepsalo memorandum o spolupráci.

"Jeho cílem je nejen chránit budovy s typickými prvky průmyslového dědictví, ale také oživit tyto v současnosti nefunkční průmyslové areály a otevřít je občanům. Prostory pro konání společenských akcí v těchto areálech jsou pro návštěvníky nové, netradiční, zajímavé a možná i tajemné, protože do nich dosud neměli přístup," uvedl frýdecko-místecký primátor Michal Pobucký (ČSSD).

Na Pivohraní vystoupí například písničkář Jiří Schmitzer, avantgardní legenda Už jsme doma, místní stoupající rocková hvězda Downbelow nebo polská skupina Akurat. Svá piva představí dvě desítky minipivovarů z celého Moravskoslezského kraje. Festival nabídne program i dětem, pro které budou připraveny trampolíny, stolní fotbálek nebo bublifuky.

Akce začíná ve 14:00 v areálu bývalé textilky Slezan ve Staroměstské ulici. Vstup na ni je zdarma. Celý program najdou zájemci na internetových stránkách www.veseleto.cz.


Zdroj: ČTK, 5. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 15:00