Agris.cz - agrární portál

Výrobce sportovní výživy Nutrend měl loni rekordní tržby

9. 8. 2016 | ČTK

Rekordních 571,4 milionu korun utržila v roce 2015 firma Nutrend D.S., která patří k předním tuzemským výrobcům potravinových doplňků a sportovní výživy. Její tržby se díky rozšíření výrobního závodu v Olomouci i novým odběratelům meziročně zvýšily o deset procent. Zisk podniku Nutrend D.S. loni vzrostl o 85 procent na 27,5 milionu korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy Nutrend D.S.

"Upevnili jsme pozici firmy jako největšího českého výrobce sportovní výživy a doplňků stravy. Podařilo se nám rozšířit síť odběratelů v zahraničí a v současné době dodáváme do více jak 40 zemí," komentoval loňské hospodářské výsledky ředitel Nutrend D.S. Richard Zedník.

Zhruba polovinu produkce loni společnost prodala v Česku, kde sportovní výživu dodává do obchodních řetězců, fitness center, specializovaných prodejen se zdravou výživou, lékáren či cyklistických prodejen. Některé výrobky Nutrend D.S. loni začal prostřednictvím nového distributora prodávat také na čerpacích stanicích některých řetězců.

Nové zákazníky společnost Nutrend D.S. v roce 2015 získala v Německu, Alžírsku, Ázerbájdžánu, Bulharsku a Španělsku. "Export se na celkových tržbách podílel 44 procenty a celkově vzrostl o 14 procent," uvedl Zedník.

Tržbám společnosti loni pomohly i vlastní prodejny, které začala budovat v roce 2013. Na konci roku 2015 měl Nutrend D.S. v tuzemských obchodních centrech 11 prodejen. "V roce 2015 vygenerovaly celkový obrat 43,7 milionu korun, což je nárůst oproti roku 2014 o více než 143 procent," uvedl Zedník, podle kterého jsou všechny prodejny zatím ziskové.

Nutrend D.S. v předchozích letech kvůli rychle rostoucí poptávce v Česku i zahraničí investoval zhruba 270 milionů korun do nových skladových a výrobních hal v Železniční ulici na kraji Olomouce, díky nimž výrazně zvýšil produkci. V roce 2013 pak zprovoznil novou administrativní budovu s laboratoří za 100 milionů korun.

Loni Nutrend D.S. investoval dalších téměř 130 milionů korun. Hlavní část investic podle Zedníka směřovala do rozšíření výrobního závodu a skladovacích prostor. Firma také modernizovala areál stáčírny vody Horský pramen.

Výrobní portfolio společnosti Nutrend, která byla založena v roce 1993, zahrnuje přes 370 výrobků. Jsou mezi nimi například energetické tyčinky, kloubní výživa či nápoje pro sportovce. Firma Nutrend, která potravinové doplňky a sportovní výživu sama vyvíjí, loni zaměstnávala v průměru 151 lidí. Společnost vlastní dva podnikatelé z Olomouce.


Zdroj: ČTK, 9. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 20:37