Agris.cz - agrární portál

Letní Flora Olomouc letos patří mečíkům a Malajsii

18. 8. 2016 | ČTK

Olomoucké Výstaviště Flora bude ode dneška do neděle patřit nejstarší a největší tuzemské přehlídce květin. Letní Flora Olomouc je tentokrát věnována pestrobarevným mečíkům, návštěvníky rovněž zavede do exotické Malajsie. Součástí tradiční akce, na níž se sjede na sedm desítek českých a zahraničních vystavovatelů, bude poprvé také včelařská expozice.

Výstava nazvaná Půlstoletí s mečíky připomene 50. výročí založení tuzemské organizace Gladiris, která se věnuje mečíkům. Gladioly představí v Olomouci čeští, slovenští a polští pěstitelé, pokřtěna bude i nová odrůda mečíku.

Velkým lákadlem hlavní expozice v pavilonu A bude podle organizátorů i výstava nazvaná Malajsijské inspirace, která se zaměří na květiny jihovýchodní Asie. Obnovená přehlídka Vyznání růžím zase představí mnoho odrůd a druhů této oblíbené květiny.

Návštěvníci se budou moci seznámit rovněž s historií i současností včelařství. K vidění bude například opylovací stan s živými včelami, ukázky výroby svíček z včelího vosku či videoprojekce s včelařskou tematikou. Součástí expozice bude i ochutnávka medů.

Výstavu Flora tradičně doprovodí Letní zahradnické trhy, kterých se letos zúčastní zhruba 150 prodejců s nabídkou květin, okrasných dřevin, zahradnického sortimentu i pomůcek a potřeb pro zahrádkáře.

Flora Olomouc je nejstarší českou květinovou výstavou, její počátky se datují od roku 1958. Loni navštívilo letní etapu této mezinárodní akce asi 28.000 platících návštěvníků. Závěrečná etapa této nejvýznamnější přehlídky olomouckého výstaviště - podzimní Flora - se spolu s festivalem gastronomie a nápojů Olima a podzimními zahradnickými trhy uskuteční v říjnu.


Zdroj: ČTK, 18. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:44