Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 18. 8. 2016

19. 8. 2016 | Agris

Sezona burčáku začíná. Jeho falšování odhalují pomocí magnetické rezonance

Říká se mu též „mléko starců" a kromě Slovenska a Rakouska (Sturm) už nenajdete moc oblastí, kde by se vyráběl a konzumoval v tak hojné míře jako u nás. Prostě: milovníkům burčáku začíná sezona.

Výkupní ceny mléka klesají, producenti omezují investice a ruší kravíny

Od začátku roku klesly výkupní ceny mléka o více než 1,20 koruny. Zatímco v lednu prodávali producenti mléka litr za 7,40 koruny, v červnu to bylo 6,16 koruny. Na tento vývoj reagují různě. Snižováním stavu dojnic, odkladem investic či žádostí o dotace.

Vláda rozhodne o přípravě čtyř nových nádrží kvůli suchu

Vláda za týden ve středu rozhodne, zda se mají začít připravovat čtyři nové vodní nádrže. Dvě nejmenší na Rakovnicku na Kolešovickém a Rakovnickém potoce by mohly začít fungovat v roce 2022. Větší pěčínská nádrž na Královéhradecku by mohla být v provozu mezi lety 2036 až 2038.

Ministr Jurečka: Se Slovenskem máme společná témata a priority, chceme ho při jednáních v EU podpořit

Ministr Marian Jurečka jednal v Palárikovu se slovenskou ministryní zemědělství a rozvoje venkova Gabrielou Matečnou o předsednictví Slovenské republiky v Radě Evropské unie, o aktuální situaci na trhu s živočišnými komoditami, zjednodušení Společné zemědělské politiky a nekalých praktikách v obchodě s potravinami.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 19. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 01:53