Agris.cz - agrární portál

Letní etapu výstavy květin Flora Olomouc navštívilo 26.000 lidí

22. 8. 2016 | ČTK

Letní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc navštívilo od čtvrtka zhruba 26.000 lidí. Je to přibližně o tisícovku více než v předchozím roce, přestože tentokrát neděle výstavě nepřála a prakticky celý den intenzivně propršel, řekl dnes ČTK mluvčí výstaviště Adam Fritscher. Výstava byla letos věnována pestrobarevným mečíkům.

Hlavní expozice Půlstoletí s mečíky připomínala 50. výročí založení tuzemské organizace Gladiris, která se věnuje mečíkům. Nabídla množství odrůd těchto květin, včetně nově vyšlechtěných. Druhé téma Malajsijské inspirace přeneslo návštěvníky do exotických končin jihovýchodní Asie. Na galerii největšího pavilonu výstaviště měla opět své místo přehlídka Vyznání růžím, která představila 3300 růží různých druhů původem z Nizozemska.

Novinkou byla expozice Vědecké knihovny v Olomouci, která tento rok slaví výročí 450 let od svého založení a která předvedla některé klenoty ze svých sbírek včetně historických herbářů. Dalším novým lákadlem letní Flory byla včelařská výstava v pavilonu H připravená ve spolupráci se Základní organizací Českého svazu včelařů Olomouc.

Svaz školkařů se svou expozicí okrasných dřevin - tentokrát na téma Příběh lípy - obsadil pavilon B. Společná expozice Českého zahrádkářského svazu byla k vidění v pavilonu C a nabídla stovky květin i tradiční či méně známé odrůdy ovoce a zeleniny. Výstavu doplnily také Letní zahradnické trhy s nabídkou květin, rostlin, pomůcek a hobby potřeb.

Flora Olomouc je nejstarší českou květinovou výstavou, její počátky se datují od roku 1958. Závěrečná etapa této nejvýznamnější přehlídky olomouckého výstaviště - podzimní Flora - se spolu s festivalem gastronomie a nápojů Olima a podzimními zahradnickými trhy uskuteční 20. až 23. října. Už 2. až 4. září ale bude výstaviště patřit nové chovatelské výstavě.


Zdroj: ČTK, 22. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 12:31