Agris.cz - agrární portál

V Č. Budějovicích dnes začíná Země živitelka s 382 vystavovateli

25. 8. 2016 | ČTK

Na výstavišti v Českých Budějovicích se v následujících šesti dnech představí 382 vystavovatelů a své výrobky nabídne 105 obchodníků z 22 zemí. Dnes tam začne 43. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Jde o největší tuzemskou zemědělskou oborovou akci, loni ji navštívilo přibližně 102.000 lidí.

Akce je rozdělená do oborových dnů. Dnešek bude ve znamení českých pekařů a cukrářů, kteří se například utkají v soutěži o nejhezčí dožínkový koláč. V pátek bude Den českého venkova, kdy budou odborníci diskutovat o podpoře rozvoje venkova a o připravovaných dotačních programech. Organizátoři také plánují diskusi o směřování a rozvoji aktivit českých potravinářů. Na akci budou například soutěže v pití mléka a pojídání párků.

V sobotu budou Národní dožínky a budou se předávat ceny Potravinářské komory kvalitním výrobcům. V neděli se uskuteční Den zdraví, pondělí bude Vodohospodářským dnem. V úterý akci ukončí Den myslivosti.

Dnešního zahájení se zúčastní i prezident Miloš Zeman, jeho předchůdce Václav Klaus, předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) nebo ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Sobotní národní dožínky navštíví premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).


Zdroj: ČTK, 25. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 02:02