Agris.cz - agrární portál

ČOI u prodejců na Floře Olomouc opět zjistila prohřešky

30. 8. 2016 | ČTK

Prodejci na výstavě květin Flora Olomouc měli v polovině srpna opět problémy s dodržováním zákonů a poctivostí. Inspektoři České obchodní inspekce (ČOI) zjistili různé nedostatky zhruba u třetiny kontrolovaných stánkařů, sdělil dnes ČTK ředitel ostravského inspektorátu ČOI Boris Stabryn. Loni ČOI odhalila prohřešky u poloviny kontrolovaných prodejců.

Inspektoři ČOI na letní etapě výstavy květin Flora Olomouc provedli 23 kontrol, které byly zaměřené na stánky s občerstvení, potravinami, zahradnickými potřebami, květinami, průmyslovým zbožím, textilem, ovocem a zeleninou. Nedostatky zjistili u sedmi prodávajících. "ČOI v pěti případech uložila pokutu na místě v celkové výši 5000 korun a dva případy jsou předmětem správního řízení," uvedl Stabryn.

Dva prodejci zákazníky podle Stabryna řádně neseznámili s cenou, jeden nesprávně účtoval a jeden prodejce nevydal doklad o zakoupení zboží. Povinné údaje o výrobku inspektoři nenašli u jednoho prodejce a dva obchodníci používali úředně neověřená měřidla.

Letní etapu mezinárodní výstavy květin Flora Olomouc navštívilo od 18. do 21. srpna zhruba 26.000 lidí. Je to přibližně o tisícovku více než v předchozím roce. Výstava byla letos věnována pestrobarevným mečíkům.

Floru tradičně doplnily také Letní zahradnické trhy s nabídkou květin, rostlin, pomůcek a hobby potřeb. Zahradnických trhů se letos v Olomouci zúčastnilo zhruba 150 prodejců s nabídkou květin, okrasných dřevin, zahradnického sortimentu i pomůcek a potřeb pro zahrádkáře.

Flora Olomouc je nejstarší českou květinovou výstavou, její počátky se datují do roku 1958. Závěrečná etapa této nejvýznamnější přehlídky olomouckého výstaviště - podzimní Flora - se spolu s festivalem gastronomie a nápojů Olima a podzimními zahradnickými trhy uskuteční v říjnu.


Zdroj: ČTK, 30. 8. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 16:58