Agris.cz - agrární portál

V pátek začne v Pardubicích výstava Koně v akci

1. 9. 2016 | ČTK

Průvodem koní ze závodiště na Pernštýnské náměstí a následným vystoupením začne v pátek v Pardubicích mezinárodní výstava Koně v akci. Hlavní program na dostihovém závodišti čeká návštěvníky o víkendu, uvedla Kateřina Anna Nohavová zastupující pořádající Dostihový spolek. Ukázky si budou moci lidé prohlédnout na dostihové dráze, v paddocku, ve stájích i na sportovních kolbištích.

Na závodišti budou připraveny chovatelské přehlídky všech možných plemen. K vidění budou koně od těch nejmenších až po mohutné chladnokrevné koně, kteří opět budou soutěžit například v tahu, ovladatelnosti či v orbě. Nebude chybět ani parkur minikoní, westernové ježdění a tradiční slavnostní přehlídka. Na programu jsou rovněž ukázky soutěží spřežení a formanské jízdy.

Samostatná sekce bude věnována dětem. Pro ně jsou připravena dětská stanoviště s různými soutěžemi, třeba miniparkurem s koníkem na tyči, postaveno bude westernové městečko s indiány, o zábavu se postará také kreslíř Jan Lušovský. Novinkou pak bude škola práce s chladnokrevnými koňmi, kdy si děti budou moci vyzkoušet své dovednosti.


Zdroj: ČTK, 1. 9. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 01.05.2024 22:37