Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 2. – 4. 9. 2016

5. 9. 2016 | Agris

Králi lesa hrozí vyhynutí. S jeho laněmi se páří houževnatý sok z Asie

Jednomu ze symbolů českých lesů jelenu evropskému hrozí vyhynutí, upozorňují odborníci. Z domácího prostředí ho postupně vytlačuje menší konkurent z Asie jelen sika. „Jeho šíření představuje větší riziko než přemnožená divoká prasata,“ varuje ředitel ochranářské organizace Česká krajina Dalibor Dostál.

Pražská šunka čeká už šest let, zápis mezi speciality EU se opět odkládá

Ve druhé půli srpna uplynuly tři měsíce od zveřejnění oficiální žádosti v Úředním věstníku EU o zapsání Pražské šunky na seznam zaručených tradičních specialit EU. Během této doby mohly členské země naposledy podat proti zápisu námitky.

Plochy s geneticky modifikovanou kukuřicí v České republice klesly o 92 %, zasel ji jediný pěstitel

Geneticky modifikovaná kukuřice se letos v České republice pěstuje pouze na 75 hektarech, což je o 92 % méně než v loňském roce. Obdobná situace je v ostatních státech Evropské unie, kde plochy s geneticky modifikovanými plodinami stagnují nebo klesají.

Sotva se Brdy otevřely, už se mění ve smetiště

Sotva armáda po desítkách let oficiálně opustila unikátní území Brd a vláda sem od letošního ledna dovolila chodit a jezdit na kole návštěvníkům ze široka daleka, už si z něho někteří dělají smeťák. Přitom jde o oblast bez trvalého osídlení s neopakovatelnou atmosférou.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 5. 9. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 03:39