Agris.cz - agrární portál

V Č. Budějovicích zahájila provoz jihočeská potravinová banka

8. 9. 2016 | ČTK

Jihočeský kraj zahájil provoz skladu potravinové banky. Bude nabízet potraviny potřebným lidem prostřednictvím sociálních organizací. Klienty nově otevřené banky, která sídlí v Českých Budějovicích, se staly například charity nebo pečovatelská služba o seniory. Novinářům to dnes řekli zástupci jihočeské potravinové banky a českobudějovického magistrátu. Potravinové banky tak už jsou ve všech 14 krajích, Jihočeský kraj byl posledním regionem, kde nebyla.

Organizace úzce spolupracuje s některými obchodními řetězci. Od nich získává potraviny, které distribuuje dále. "Začali jsme spolupracovat s odběrateli, kteří byli už předtím v potravinové bance Vysočina a ty jsme převzali. A nyní dále rozšiřujeme ten perimetr v rámci sociálních služeb a v rámci dalších organizací," řekla za jihočeskou potravinovou banku Veronika Láchová z neziskové organizace, která banku zřizuje.

Do nově otevřeného skladu se vejde několik desítek tun potravin. Láchová věří, že jeho kapacita však nebude nikdy zcela naplněna. "Přejeme si, aby zde ty potraviny nezůstávaly dlouho a mohli jsme je předávat dál lidem, kteří je potřebují," uvedla.

České Budějovice jako největší město Jihočeského kraje eviduje v regionu nejvyšší počet lidí bez domova. Podle radní českobudějovického magistrátu Lucie Kozlové (ANO) jsou právě pro tyto lidi služby potravinové banky určeny. "Podle našich informací v Českých Budějovicích žijí přibližně čtyři stovky bezdomovců," řekla Kozlová.


Zdroj: ČTK, 8. 9. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 16:54