Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 9. 2016

21. 9. 2016 | Agris

Na jihu Čech začaly výlovy, třeboňští rybáři sloví 250 rybníků

Na jihu Čech začaly podzimní výlovy, potrvají do konce listopadu. Rybářství Třeboň, největší producent sladkovodních ryb v Evropě, plánuje na podzim z asi 250 rybníků vylovit zhruba 2300 tun tržních ryb, především kaprů. ČTK to dnes řekl předseda představenstva Josef Malecha.

Vítězem miliardového tendru Lesů ČR je ratíškovická firma Petra. Předstihla Babišův Uniles

Firma Petra a s ní propojená společnost T.E.P. Holz v tendru na lesnické práce a prodej dřeva pro léta 2017 až 2021 podaly nejlepší cenovou nabídku na 15 z 48 soutěžených jednotek, a mají tak šanci získat 15 kontraktů. Předpokládaná hodnota lesnických prací, o které se soutěží, je asi 3,4 miliardy korun. O zakázky se ucházelo 36 firem.

Kvůli nízkým cenám obilí i mléka přijdou zemědělci o miliardy Kč

Kvůli nízkým výkupním cenám mléka, vepřového masa i obilí klesnou letošní tržby českých zemědělců v porovnání s minulým rokem zhruba o deset miliard korun. Uvedl to předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha na dnešním zasedání ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku.

Ministr Jurečka: Chceme podpořit život a podnikání v malých obcích, připravujeme slevy na pojistném i zvýhodněné podnikatelské úvěry

Ministr zemědělství Marian Jurečka připravuje balíček opatření, který má pomoci lidem žijícím v nejmenších obcích ve znevýhodněných oblastech. Zaměstnanci ve zhruba dvou tisícovkách obcí by mohli získat slevu 500 korun na sociálním pojištění, místní podnikatelé až dvoumilionový zvýhodněný úvěr.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 21. 9. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:56