Agris.cz - agrární portál

Na výstavu Kůň 2016 v Lysé n. Labem míří stále více vystavovatelů

26. 9. 2016 | ČTK

Na výstavu Kůň 2016 v Lysé nad Labem na Nymbursku míří stále více vystavovatelů, letos je jich více než sto. Loni vzrostl i počet návštěvníků na 17.000. Letos pořadatelé čekají podobnou návštěvnost. Zda znovu vzroste, zatím není jasné, program pokračuje i v neděli. ČTK to řekl manažer výstavy Matěj Kosmák.

Důvodem velkého zájmu je i to, že počet koní v ČR vzrostl na více než 80.000, v roce 2005 to bylo přibližně 50.000 koní. Na výstavě se představují firmy spojené s chovem, jezdectvím, vybavením jízdáren a stále více také láká doprovodný program. Majitelům koní a jezdcům ukazují vystavovatelé i technologické novinky z oboru.

Jedním z vrcholů je večerní galashow. Série jezdeckých vystoupení a ukázek různých typů výcviku za doprovodu hudby a dalších efektů se tradičně koná v pátek a v sobotu. "Dnes očekáváme, že bude stoprocentně vyprodaná," uvedl Kosmák. Letošní zajímavostí jsou například ukázka práce s koňmi v lese, ukázka jezdectví herce Mariana Rodena, představí se také jízdní policie, české hřebčíny a řada dalších.

Výstava se zdaleka netýká pouze vybavení. K vidění je zde na dvě desítky plemen koní, kteří se představují průběžně při ukázkách v jedné z hal. Celkem jich do Lysé přijela více než stovka. Prezentuje se zde řada českých hřebčínů včetně kladrubského, tlumačovského a píseckého.

V Lysé se už také tradičně koná Jezdecký festival, kam míří více než 30.000 návštěvníků. Koná se zároveň s výstavou Zemědělec a je také spojený se závody a doprovodným programem včetně večerní show. Příští rok se festival bude konat od 22. do 26. března.


Zdroj: ČTK, 26. 9. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 04:30