Agris.cz - agrární portál

Vinaři z ČR získali na soutěži v Rakousku 60 zlatých medailí

26. 9. 2016 | ČTK

Vinaři z České republiky získali na světové soutěži vín AWC Vienna v Rakousku 60 zlatých medailí. Mezi nejúspěšnější patří Vinselekt Michlovský s deseti zlatými. V tiskové zprávě to dnes uvedl Vinařský fond.

"Jsme velmi rádi za ocenění našich vín, které zúročujeme zejména v gastronomii, kde naši zákazníci na ocenění slyší a vnímají ho velmi pozitivně," uvedl ředitel Vinselektu Michlovský a.s. Petr Hučka.

Vysoký počet medailí vozí čeští a moravští vinaři z Rakouska každý rok. "Letošních 60 zlatých je jednak doklad dalšího růstu kvality našich vín a našeho vinařství obecně, jednak tento úspěch potvrzuje kvalitu mimořádného ročníku 2015," uvedl Pavel Krška z Národního vinařského centra.

Mezi nejúspěšnější vinařství letošního ročníku patřilo kromě Vinselektu také Vinařští LAHOFER a.s. a Vinařství Hanzel, která si odvezla tři a více zlatých medailí.

Hodnocení soutěže AWC Vienna se koná ve Vinařské škole v Klosterneuburgu, výsledky budou slavnostně vyhlášeny ve výstavním paláci vídeňské radnice 23. října. Letošního ročníku soutěže ze zúčastnilo 1866 vinařství ze 41 zemí z celého světa. Celkem bylo v soutěži 12.826 vín.


Zdroj: ČTK, 26. 9. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 05:20