Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 30.9. – 2.10. 2016

3. 10. 2016 | Agris

Cena mléka se odráží od dna a poroste. Výkupní ceny se po dvou letech zvedají

Dobrá zpráva pro zemědělce, že výkupní cena mléka začíná růst, se už tak dobře neposlouchá běžným spotřebitelům. Cena mléka, která za poslední více jak rok spadla o pětinu, začíná růst i v obchodech.

Stát dá za soutěž na spotřebu kvalitních potravin 32 milionů Kč

Stát zahájil kampaň na propagaci konzumace zejména domácích kvalitních potravin. Její součástí bude soutěž o ceny, do které by se podle odhadů mohlo zapojit až 135.000 lidí. Náklady budou 32 milionů korun, sdělila dnes ČTK mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Vladimíra Nováková.

Místo brambor řepka. Z Česka mizí pole a tradiční plodiny, které pak musíme dovážet

Každý rok zmizí z Česka několik tisíc hektarů zemědělské půdy. Zatímco začátkem 90. let farmáři hospodařili na více než třech milionech hektarů orné půdy, minulý rok to bylo o čtvrtinu méně. Podle analýzy projektu Česko v datech mizí z krajiny pole a zároveň se snížila druhová rozmanitost.

Ceny české zemědělské půdy dosáhly historických maxim. Kde rostly nejvíc a kdo na růstu nejvíc vydělává?

Inzertní portál www.louky-pole.cz zveřejnil unikátní cenovou mapu zemědělské půdy. Ukazuje cenu půdy v závislosti na lokalitě, bonitě výměře a poměru mezi ornou půdou a travními porosty.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 3. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 09:34