Agris.cz - agrární portál

Naše města a obce mohou pomoci včelám přežít

4. 10. 2016 | majabee.cz

Hojnost kvalitní včelí pastvy po celou sezónu je jedním z klíčových faktorů zdraví našich opylovatelů. Naše města a vesnice investují do veřejné zeleně, jejího zakládání a obnovy, do trvalých a dočasných porostů. I tato veřejná zeleň by mohla být tvořena včelařsky významnými rostlinami, a tak prospěšná zdraví našich včel! Proto se Spolek pro rozvoj včelařství MÁJA rozhodl zorganizovat semináře pro pracovníky samosprávy našich měst a obcí, v nichž se seznámí s problematikou potřebné ochrany a podpory chovu opylovatelů v prostředí krajiny i urbanizovaných celků.

První z těchto seminářů s názvem „VČELÍ PASTVA pro přežití a rozvoj populací opylovatelů“ se pod vedením RNDr. Václava Švamberka, předsedy Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA, uskuteční v zastupitelském sále Magistrátu hl. města Prahy 10. listopadu 2016.

Děkujeme Ministerstvu zemědělstvi za podporu a hl. městu Praha za záštitu, kterou nad seminářem převzala radní RNDr. Jana Plamínková.

4. 10. 2016 Radka Ingrová, výkonná ředitelka Spolku pro rozvoj včelařství Mája


Zdroj: majabee.cz, 4. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 13:10