Agris.cz - agrární portál

Meclovská zemědělská chce vybudovat areál s bazénem a wellnessem

5. 10. 2016 | ČTK

Meclovská zemědělská a.s., jedna z největších farem v Plzeňském kraji, plánuje vybudovat ve svém areálu celoročně fungující relaxační areál s bazénem, wellness, ubytovacími lůžky, saunami, fitnessem a barem. Jde o stavbu za 30 milionů korun, na níž firma hledá investora. Je hotový projekt a stavební úřad už souhlasil, že to bude vedle zemědělského areálu, řekl ČTK předseda představenstva a ředitel společnosti Jaroslav Hána.

"Bude to koupání volně v přírodě jako například v maďarských lázních," uvedl. Půjde o kruh s průměrem 31,5 metru a 7,5metrovou betonovou hradbou s popínavými rostlinami; stěna zamezí hluku, zápachu, prachu a větru. Zároveň podle Hány vytvoří krustu, díky níž se tam budou moci návštěvníci koupat až do venkovní teploty minus deset stupňů. Komplex bude vyhřívat sousední bioplynová stanice, která bude také dodávat levnou elektřinu. Podle Hány podobný projekt ve světě není. K tomu ještě farma přistaví patro na sousedním kancelářském objektu, kde plánuje zázemí technologie, fitness, solárium, masáže a deset pokojů.

Největší venkovní bazén má mít průměr 11,5 metru, ve vodě budou lehátka. Teplota vody bude 32 až 34 stupně, měnit se mají barvy i hudba. "Je to relax. Požaduje ho 95 procent lidí, nechtějí plavat. Dále tam budou stromy mírného pásma, aby to vypadalo jako v přírodě," řekl. Od hlavního bazénu oddělená vířivka má mít průměr 3,5 metru, dále tam vzniknou chatky s pivními vanami, solné lázně, sauny aroma, finská a infra, horolezecká stěna i půjčovna kol.

"Máme spočítané, že pokud by byla 35procentní návštěvnost, tak by to bylo 27.570 lidí za rok," uvedl Hána. Provozní náklady budou velmi nízké díky energiím z bioplynové stanice. "Ozvala se mi banka, že pokud by byl Meclov tam, kde je Jihlava, tak to hned postaví," uvedl Hána. Firma chce ještě vedle vybudovat školicí středisko, na které chce získat dotace, a dále plochu na pétanque a dětské hřiště.

Václav Prokš 


Zdroj: ČTK, 5. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 17:56