Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 5.10. 2016

6. 10. 2016 | Agris

Ke zvyšování cen mléka a mléčných výrobků pro spotřebitele není nejmenší důvod

Potravinářská komora ČR a Agrární komora ČR se důrazně ohrazuje proti tvrzení, že růst cen syrového mléka, které jsou placeny zemědělcům, bude příčinou růstu cen mléka a mléčných výrobků na pultech obchodů. Trváme na tom, že nastavené obchodní přirážky u mléka naprosto nerespektovaly v průběhu uplynulých dvou let razantní pokles cen mléka pro zemědělce.

MZe požádá EK, aby přehodnotila snížení mědi při ochraně chmelnic

Ministerstvo zemědělství požádá Evropskou komisi, aby odložila a přehodnotila své nařízení o výrazném snížení používání měďnatých sloučenin na chmelnicích ve formě fungicidů, tedy pesticidů užívaných k hubení houbových chorob.

Zelená nafta má být podle výboru i pro lesníky a chovatele ryb

Nárok na vratku spotřební daně z pohonných hmot, takzvanou zelenou naftu, by měli mít podle sněmovního zemědělského výboru také lesníci a chovatelé ryb. V živočišné výrobě by měla být vratka odstupňovaná podle intenzity chovu. Vyplývá to z pozměňovacích návrhů k předloze vlády, které dnes schválil zemědělský výbor.

Plzeňský Prazdroj prý chtějí koupit Japonci

Japonský pivovar Asahi Group Holdings hodlá nabídnout více než 500 miliard jenů (117 miliard korun) za aktivity společnosti SABMiller ve střední a východní Evropě, mezi které patří i Plzeňský Prazdroj. Informoval o tom japonský podnikatelský list Nikkei.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 6. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 09:44