Agris.cz - agrární portál

Výrobce müsli tyčinek Úsovsko Food loni zvýšil tržby i zisk

10. 10. 2016 | ČTK

Akciová společnost Úsovsko Food, která patří k předním tuzemských výrobcům müsli tyčinek, křupek a oříšků, loni zvýšila tržby meziročně o 19 milionů korun na 360,6 milionu korun. Zisk potravinářské firmy vzrostl na 15,5 milionu z 14,6 milionu korun v roce 2014. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti Úsovsko Food.

"Hospodářský výsledek celé potravinářské výroby je i přes řadu negativních vlivů a dílčích nedostatků dobrý," komentovalo loňské hospodaření vedení společnosti Úsovsko Food, která vyrábí několik druhů müsli tyčinek, arašídů a křupek. "V roce 2015 byla pořízena pro výrobu nová fritovací linka, která nám umožní zvýšit produkci, navýšit objem a získat nové odběratele," stojí ve výroční zprávě společnosti Úsovsko Food.

Export se na loňských tržbách Úsovska Food podílel zhruba 58 procenty. Podnik müsli tyčinky, křupky a oříšky vyváží hlavně na Slovensko a do Maďarska.

V předchozích letech byla firma Úsovsko Food obchodní společností, která zajišťovala prodej müsli tyčinek a pochutin vyrobených mateřskou firmou Úsovsko. V roce 2013 ale převzala i výrobu v závodech v Klopině a Šumvaldě.

"Důvodem bylo sloučení výroby a distribuce do společného podniku a zjednodušení finančních toků i účetních operací v rámci celé potravinářské divize," uvedl předseda představenstva Úsovsko Food Jiří Milek.

Firma Úsovsko Food loni zaměstnávala v průměru 137 lidí. Jejím jediným akcionářem je společnost Úsovsko, která byla založena v roce 1995 a zabývá se zemědělskou a potravinářskou výrobou.


Zdroj: ČTK, 10. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 09:07