Agris.cz - agrární portál

Prodejci lihovin Rémy Cointreau CZ vzrostl zisk na 47,4 milionu

11. 10. 2016 | ČTK

Společnosti Rémy Cointreau Czech Republic, který je jedním z největších obchodníků s lihovinami na českém trhu, vzrostl za fiskální rok, který skončil v letošním březnu, meziročně zisk na více než dvojnásobných 47,4 milionu korun. Domácí tržby za alkoholické nápoje firmě stouply o 18 procent na 1,43 miliardy Kč a zahraniční o pětinu na 227 milionů korun. Vyplývá to výroční zprávy, kterou firma umístila do Sbírky listin. Společnost dováží bylinný likér Jägermeister, irskou whisky Tullamore Dew, Metaxu, Cinzano nebo Aperol.

Firma počítá s tím, že jí i letos mírně poroste obrat, chce také zvýšit objem dodávaného alkoholu do sesterské organizace na Slovensku. "I pro náš nový účetní rok 2016/17 plánujeme na českém a slovenském trhu agresivní meziroční růst kolem 20 procent. A jsem si jistý, že tento cíl s podporou našich obchodních partnerů ve všech prodejních kanálech jsme schopni i překonat," řekl dříve generální ředitel české Rémy Cointreau Jiří Štětina.

Aperolu se loni prodal meziročně dvojnásobek, podle firmy jde o nejrychleji rostoucí značku mezi dovozovým alkoholem. Jägermeister by měl letos podle společnosti atakovat prodeje segmentové jedničky na trhu s bylinnými likéry, značku Becherovka.

Firmu, která v ČR zaměstnává zhruba 60 lidí, vlastní francouzská nápojářská skupina Rémy Cointreau. Té v uplynulém finančním roce stoupl zisk o více než desetinu na 102,4 milionu eur (téměř tři miliardy Kč). Za růstem zisku stál silný prodej v USA a oživení poptávky v Číně.

Konkurenční česká likérka Jan Becher je součástí koncernu Pernod Ricard, druhého největšího výrobce destilátů a vína na světě. V současné době na českém trhu distribuuje kromě Becherovky Original více než 40 známých světových značek alkoholu. Patří mezi ně Ballantines, Jameson, Absolut, Havana Club, Beefeater a další. Ve finančním roce 2014/2015 vydělala Becherovka 157,3 milionu korun, o rok dříve to bylo 335 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 11. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 04:13