Agris.cz - agrární portál

Nový školní rok začíná i maminkám na mateřské.

13. 10. 2016 | Agris

Se začátkem nového akademického roku začíná na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze také další pokračování internetových kurzů EVYNA pro maminky na mateřské dovolené.

Návrat žen a mužů po mateřské a rodičovské dovolené na trh práce není jednoduchý. Mateřská dovolená neznamená pro ženy a muže pouze přerušení práce, ale mnohdy také znamená i konec kariérního růstu a může být důvodem ke zhoršenému návratu do práce vůbec.

Vzdělávací kurzy EVYNA nabízí maminkám na mateřské dovolené možnost sebevzdělávání přes internet. Jedná se o  eLearningové multimediální kurzy bez nutnosti kamkoliv docházet. Studium si mohou načasovat samy beze stresu. Všechny činnosti (od registrace až po závěrečný test) je možné vykonat z domácího počítače nebo z chytrého telefonu či tabletu. S nástupem školního roku 2016/2017 jsou dostupné kurzy z oblasti pracovního práva, účetnictví a daní, podnikání, informatiky, sebeprezentace a v neposlední řadě kurz pokročilého využití MS Excel a MS Word. Nový akademický rok přinesl kromě aktualizace stávajících studijních materiálů také možnost studovat kurzy s aplikací v mobilním telefonu.

Studentky na mateřské dovolené zjišťují, že jejich největším pomocníkem ve studiu je vlastní počítač s internetem. A i proto si studentky chválí kvalitu zpracovaných studijních modulů a možnost vlastního plánování času věnovaného studiu. „Možnost vzdělávání, kdy nemusím jednotlivé lekce absolvovat najednou, mne ihned oslovila. Průchod lekcí mohu kdykoliv přerušit, vrátit se a pokračovat od toho samého místa. Pří vytíženém denním programu je pro mne přínosem, že mohu studovat například večer, a nemusím si zajišťovat hlídání dětí.“, uvádí Barbora Nývltová z Hlučína, která je čtvrtým rokem na mateřské dovolené a brzy se chystá vrátit do práce.

Systém a organizaci vzdělávání zajišťuje Katedra informačních technologií Provozně ekonomické fakulty, odbornými garanty jsou pracovníci specializovaných kateder PEF.

Další informace jsou dostupné na https://www.evyna.cz/

 

 

 

 


Zdroj: Agris, 13. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 16:18