Agris.cz - agrární portál

Likérka Granette & Starorežná má tři nové manažery

13. 10. 2016 | ČTK

Nové ředitele marketingu, obchodu a exportu má od září společnost Granette & Starorežná Distilleries (GSD), přední výrobce lihovin v zemi. Chceme více strukturovat firmu tak, abychom posílili růst jednotlivých značek, řekl dnes ČTK ředitel GSD Pavel Kadlec.

Novou marketingovou ředitelkou GSD je Zuzana Behová, která pracovala jako marketingová manažerka v Plzeňském Prazdroji a zastávala také post ředitelky pro strategické plánování v agentuře Leo Burnett Advertising.

Obchodním ředitelem GSD je nově Petr Tománek, který má za sebou různé manažerské funkce ve společnosti Coca-Cola. Likérka zřídila novou funkci ředitele pro export, do které jmenovala Jana Doležela. V předchozích letech Doležel pracoval v marketingovém oddělení British American Tobacco, působil také v Plzeňském Prazdroji. Od roku 2014 byl marketingovým manažerem GSD.

Společnosti GSD loni klesl čistý zisk zhruba o polovinu z 20,8 milionu korun v roce 2014 na 10,8 milionu korun. Likérka na druhou stranu v roce 2015 zvýšila tržby včetně spotřební daně meziročně o 18 milionů korun na 1,36 miliardy korun.

Export se na celkových tržbách GSD podílel bezmála 11 procenty a jeho hodnota bez započtení spotřební daně činila 55 milionů korun. Likérka loni vyvážela do více než 20 států.

Polovina exportu GSD připadá na Slovensko a likérka se postupně snaží exportní teritoria rozšiřovat. "Nejvíce se nyní zaměřujeme na země s velkým potenciálem, jako jsou Německo, Polsko či Anglie a USA. Nově rovněž míříme do Číny a na Ukrajinu," podotkl Kadlec.

Ve finančních plánech na letošní rok vedení GSD počítá s tím, že hospodaření likérky opět skončí v černých číslech a její zisk by se měl pohybovat na úrovni 23,5 milionů korun.

Společnost Granette & Starorežná Distilleries vznikla v roce 2011 sloučením společností Granette a Starorežná Prostějov. Roční produkce firmy činí zhruba 120.000 hektolitrů alkoholických nápojů. Do jejího výrobního portfolia patří více než sto produktů, například Stará myslivecká, Starorežná a Hanácká vodka. V roce 2012 firma dokončila přesun výroby likérů z Ústí nad Labem do Prostějova.


Zdroj: ČTK, 13. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 08:27