Agris.cz - agrární portál

Veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest zvětší svoji plochu

21. 10. 2016 | ČTK

Mezinárodní veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest, který se uskuteční od 11. do 13. listopadu na pražském Výstavišti, nabídne 250 firem z 25 zemí světa. Bude se jednat o zatím největší počet vystavovatelů v jeho sedmileté historii. Loni se jich na veletrhu představilo více než 200. Novináře o tom dnes informoval ředitel veletrhu Lukáš Běhal.

"Z důvodu velkého zájmu ze strany vystavovatelů jsme se rozhodli rozšířit veletrh o jednu výstavní halu. Veletržní dění se tak bude konat po tři dny ve čtyřech halách s celkovou krytou výstavní plochou 12.500 metrů čtverečních," uvedl Běhal.

Na festivalu Cannafest vystavovatelé nabízejí konopnou kosmetiku, oblečení z konopí, potraviny s konopím, pěstební techniku či semena konopí a kuřácké potřeby. Součástí akce jsou odborné konference. Letos se například představí Lumír Hanuš společně s dalšími odborníky věnujícími se problematice využívání konopí v medicíně. Účast na veletrhu potvrdili také Janet Sweeneyová nebo Robert Melamede ze Spojených států, který na veletrhu vystoupí s přednáškou na téma praktické léčby konopným výtažkem. Další semináře se budou věnovat konopí z pohledu pěstování, práva a legislativy v Česku i ve světě.

Veletrhu nabídne i doprovodný program včetně dětského koutku. Podrobné Informace se nacházejí na www.cannafest.com.

Loni veletrh navštívilo 27.000 lidí. Cannafest pravidelně každý rok provází kontroly návštěvníků ze strany policie. Podle pořadatelů se jedná o běžnou kontrolní činnost a s policií spolupracují. Policie před rokem kvůli drogovým prohřeškům odvedla na služebnu 33 lidí. Zadrženi byli kvůli přechovávání drog nebo řízení pod vlivem drog. Policisté zjistili 285 přestupků, 282 vyřešili pokutou. Na pokutách vybrali téměř 164.000 korun a zajistili téměř 1,5 kilogramu marihuany, 43 lysohlávek, 154 tablet extáze či 14 gramů hašiše.

Marihuana je v Česku zřejmě nejrozšířenější nelegální drogou. Léčba konopím je v tuzemsku zároveň legální od dubna 2013 na zmírnění obtíží dospělých s rakovinou, roztroušenou sklerózou či AIDS. V praxi se ale zatím provádí minimálně.


Zdroj: ČTK, 21. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:54