Agris.cz - agrární portál

Do české Coca-Coly nastoupili tři manažeři

25. 10. 2016 | ČTK

o české pobočky nápojářské skupiny Coca-Cola HBC nastoupili tři manažeři. Pokračuje tak personální obměna firmy, která letos v únoru vystřídala i generálního ředitele. Personální ředitelkou se stala Marcela Pekníková (42), ředitelem vnějších vztahů Petr Jonák (36) a Simona Polášková (43) nastoupila na nově vytvořenou pozici ředitelky pro Commercial Excellence, nové oddělení bude mimo jiné budovat pozici značky na trhu. Společnost o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Jonák byl v posledních sedmi letech zodpovědný za vnější vztahy a komunikaci ve skupině BMM a jejích investičních společnostech. Byl také ředitelem vnějších vztahů v těžařské NWR. Dříve působil ve Škodě Auto, mezi lety 2001 až 2005 byl ekonomickým redaktorem a bruselským zpravodajem ČTK. "Petr Jonák je rovněž členem představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR a členem dozorčí rady středoevropské pobočky Aspen Institute," doplnila společnost. Na pozici vystřídá Milana Luzuma.

Pekníková, nahradila Ondřeje Slabého. Do nápojářské společnosti přišla z Belgie z firmy Cummins, kde působila pět let. Má více než 15letou praxi v oblasti řízení lidských zdrojů, například ve farmacii, medicínských zařízeních či maloobchodu.

Polášková má zkušenosti z prodeje rychloobrátkového zboží, pracovala například v British American Tobacco, v Plzeňském Prazdroji a v Danone.

Letos v únoru se generálním ředitelem společnosti pro český a slovenský trh stal Tomáš Gawlowski. Ve funkci vystřídal Tomáše Kadlece, který firmu vedl 15 let. Gawlowski byl dříve generálním ředitelem nápojářské firmy ve Švýcarsku.

Coca-Cola působí na českém trhu od roku 1991, na Slovensku od roku 1993. Společná operační jednotka, která vznikla před 11 lety, patří do skupiny Coca-Cola Hellenic působící v 28 zemích Evropy, Asie a Afriky.

Coca-Cola HBC ČR loni vzrostly tržby o 8,8 procenta na více než 6,02 miliardy Kč. O zhruba sedm procent na 354,3 milionů korun jí stoupl zisk.


Zdroj: ČTK, 25. 10. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 06:41