Hlavní obsah

O prodlouženém víkendu si sluníčka moc neužijeme

Novinky, jas

Slunečních paprsků se během prodlouženého víkendu nedočkáme. Převládat bude počasí s velkou oblačností, kterou budou doprovázet přeháňky. Až do konce týdne se nicméně teploty budou dostávat nad hranici 10 stupňů Celsia a ochlazovat se začne až od úterý. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zatímco 28. října v roce 1918 se teploty pohybovaly kolem 7 stupňů, letos by se v  pátek měly vyšplhat na 10 až 14 stupňů. Ranní minima poklesnou na 7 až 3 stupně, při zmenšené oblačnosti se mohu dostat až k nule. Převládat bude podobně jako v dalších dnech zataženo až oblačno. Nad Německem se totiž vytvořila mohutná tlaková výše, po jejímž okraji budou na naše území postupovat  frontální systémy.

V sobotu  se charakter počasí nezmění. Zataženou oblohu doplní místy déšť a odpolední maxima se dostanou na 9 až 13 stupňů. Ráno budou teploty klesat k 8 až 4 stupňům.

„Zataženo až oblačno bude rovněž v neděli. Místy se opět budou objevovat přeháňky, ojediněle bychom se mohli dočkat i polojasné oblohy,” uvedla Honsová. Podle ní se teploty dostanou na 10 až 14 stupňů.

Podobný charakter počasí kombinující zataženou oblohu a občasný déšť nabídne i pondělí. Odpolední teploty se nicméně ještě udrží mezi 9 a 13 stupni.

Od úterý by se mělo začít postupně ochlazovat, přičemž ranní minima budou postupně klesat k nule a odpolední teploty již zůstanou pod hranicí 10 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám