Agris.cz - agrární portál

Praha už podesáté hostí festival šampaňského

3. 11. 2016 | ČTK

Již podesáté hostí Praha festival šampaňského vína Grand Jour de Champagne. Milovníci šumivého nápoje i gastronomických zážitků mohou v rámci akce navštívit prostory barokního Buquoyského paláce v Praze, v němž sídlí francouzské velvyslanectví, prezidentské apartmá hotelu InterContinental či Obecní dům. V hlavním městě potrvá festival do soboty, v Brně se uskuteční 9. listopadu v hotelu International.

Festival nabídne velkou přehlídku šampaňských vín, degustace, bankety nebo snídani s šampaňským a lanýži. Návštěvníci budou moci například ochutnat, jak chutná šampaňské ve spojení s humry, ústřicemi a plody moře.

Gastronomickou hvězdou festivalu je letos šéfkuchař Nicolas Decherchi, jehož restaurace Paloma v jižní Francii byla oceněna dvěma michelinskými hvězdami. Majitelem restaurace je český vicepremiér a podnikatel Andrej Babiš. Pro hosty připravuje Decherchi mimo jiné kachní foie gras, bretaňského humra pošírovaného v másle s humrovou omáčkou s pomerančem a bazalkou, domácí gnocchi s emulzí z mořských plodů či holubí prso s máslovým zelím.

Víno s označením Champagne se může vyrábět pouze ve francouzské oblasti Champagne-Ardenne. Tato zásada je v Evropské unii zakotvena ve statutu chráněného místa původu.


Zdroj: ČTK, 3. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 10:38