Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.11. 2016

3. 11. 2016 | Agris

Stát bude moci zakázat pěstování GMO povolených v unii

Stát dostane od příštího roku možnost zakázat v Česku pěstování geneticky modifikovaných plodin (GMO), které jsou v Evropské unii povolené. Tuto možnost členským státům dala evropská směrnice, Česká republika ji ale zatím nemohla využít. Mění to až novela, kterou dnes podepsal prezident Miloš Zeman.

Do projektu Ministerstva zemědělství Medová snídaně se letos zapojilo 40 škol

Čtyřicet škol ze všech krajů České republiky se přihlásilo do projektu Ministerstva zemědělství (MZe) „Medová snídaně 2016“. Ten dnes odstartoval v Karlových Varech, Litoměřicích a také v Dětské skupině MZe Klásek. Cílem akce, kterou organizuje Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Českým svazem včelařů, je propagace zdravého stravování, medu a včelařství.

K aplikaci organické hmoty do půdy lze využít i vodárenských kalů

Nízké stavy vhodných hospodářských zvířat, které navíc na ploše naší země nejsou rovnoměrně rozmístěna (chována), je jedním z limitů žádoucího nárůstu zapravování organické hmoty do půdy. Je tak nejvyšší čas hledat alternativní řešení.

Některé obchodní řetězce dávají větší přirážku na české potraviny

Některé obchodní řetězce v tuzemsku dávají větší přirážku na české potraviny než na dovozové. Vyplývá to z cenového šetření ministerstva financí mezi letošním lednem až květnem, jehož výsledky dnes na Žofínském fóru zveřejnil ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Výjimkou byla například vejce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 08:16