Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 7. 11. 2016

8. 11. 2016 | Agris

Podzimní zemědělské práce jsou u konce, místy je ztěžovalo sucho

Podzimní zemědělské práce na polích jako orání, hnojení a setí ozimů jsou u konce. Na začátku podzimu je regionálně ztěžovalo dlouhotrvající sucho, následně po přívalových říjnových deštích podmáčené půdy. Obecně byly standardní, řekla ČTK mluvčí Agrární komory ČR Dana Večeřová.

Nejdřív nás zničily, teď jsme prý neschopní. Čeští zemědělci si stěžují na řetězce

Obchodní řetězce svými cenami zničily české ovocnáře, zelináře a květináře, říká šéf Agrární a Potravinářské komory. Teď, když lidé chtějí českou produkci, tak ty samé řetězce si stěžují na neochotu a neschopnost českých zemědělců vyhovět jejich požadavkům. Ministr zemědělství chce proto regionální dodavatele více chránit.

Krušovické pivo se vyváží do více než 30 zemí, jejich počet roste

Krušovické pivo se vyváží do více než 30 zemí, letos jejich počet vzrostl zhruba o deset. Ze skupiny Heineken ČR je to nejvíce exportovaná značka. Letošní investice do krušovického pivovaru dosáhly přibližně tří milionů eur (81 milionů korun). Na dotaz ČTK to uvedla mluvčí Heinekenu ČR Jana Austová Pikardová.

Britové snědí víc avokád než pomerančů, jejich cena prudce roste

Popularita avokáda prudce roste a s tím i jeho cena. Ovoce nadupané antioxidanty se veze na vlně trendu zdravého životního stylu a jeho spotřeba každý rok roste. Například Britové loni snědli víc avokád než pomerančů. Spotřeba zeleného ovoce v ostrovní zemi roste každoročně téměř o třetinu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 8. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:23