Agris.cz - agrární portál

Výrobce dortů Marlenka bude mít novou budovu za 60 milionů korun

11. 11. 2016 | ČTK

Společnost Marlenka, která vyrábí medové dorty, si ve svém areálu ve Frýdku-Místku dá postavit víceúčelovou budovu za 60 milionů korun. Budou v ní plně automatizovaný chlazený sklad, zázemí pro novou technologii vzduchotechniky, vytápění či skladování surovin a také nové šatny pro 350 zaměstnanců. ČTK to dnes sdělil Jan Hasík, ředitel ostravské společnosti HSF System, která budovu postaví.

Stavba by měla být hotova v druhé polovině příštího roku. Je součástí plánované třetí investiční etapy, která má Marlence zajistit prostor pro další rozvoj. "Součástí třetí etapy je nejen investice do skladů a zázemí, ale ještě výstavba expediční dílny, kterou plánujeme na rok 2018. Dokončením třetí etapy dosáhneme maximálního možného využití našeho areálu," uvedl výkonný ředitel Marlenky Raul Stuchlík.

Chlazený regálový sklad bude vysoký přes 30 metrů a do jeho 11 pater se vejde 1800 palet s výrobky. "S Marlenkou spolupracujeme tři roky. Stavěli jsme už budovu s administrativní částí a pracovali jsme i na menších dílčích projektech," uvedl Hasík.

Společnost Marlenka je na trhu od roku 2003 a vyrábí produkty podle staroarménské rodinné receptury. Jejím majitelem je Gevorg Avetisjan, který z Arménie pochází. V minulosti už se stal moravskoslezským Podnikatelem roku, letos Marlenka získala v Moravskoslezském kraji titul Firma roku.


Zdroj: ČTK, 11. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 14:30