Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15. 11. 2016

16. 11. 2016 | Agris

Nekalým obchodním praktikám v zemědělství má bránit právo EU

Právní předpisy na celoevropské úrovni by měly v budoucnosti bránit nekalým obchodním praktikám na zemědělských trzích. Doporučuje to zpráva odborné pracovní skupiny, kterou ministrům členských zemí Evropské unie předložil eurokomisař pro zemědělství a rozvoj venkova Phil Hogan. Český ministr Marian Jurečka takový záměr uvítal.

Přes 300 milionů na likvidaci ekologických zátěží či na péči o přírodu a krajinu. MŽP schválilo další stovku projektů z OPŽP

MŽP schválilo dotace pro necelou stovku projektů z Operačního programu Životní prostředí s celkovou dotací přes 300 milionů Kč. Nejvíce finančních prostředků získají projekty zaměřené na inventarizaci a odstraňování starých ekologických zátěží a podporu získají rovněž projekty na zlepšení ochrany a péče o přírodu a krajinu.

PPF je na užším seznamu uchazečů o Plzeňský Prazdroj

Na užší seznam kandidátů na převzetí Plzeňského Prazdroje a dalších východoevropských značek pivovaru SABMiller se dostalo několik uchazečů, včetně japonského pivovaru Asahi či investiční skupiny PPF českého miliardáře Petra Kellnera. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací.

Stát zvýší v příštím roce podporu biopotravin a ekologického zemědělství

Ministerstvo zemědělství připravuje soutěž na propagaci biopotravin, aby zvýšilo jejich odbyt. Soutěž má být vypsána v příštím roce, na propagaci je určeno 30 milionů korun. Výběr firmy, která kampaň uskuteční, bude na Státním zemědělském intervenčním fondu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 16. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:03