Agris.cz - agrární portál

Vinařství Volařík staví novou budovu, umožní zvýšení výroby

18. 11. 2016 | ČTK

Vinařství Volařík z Mikulova na Břeclavsku plánuje zvýšit výrobu ze současného čtvrtmilionu lahví až na 320.000 ročně. Začalo proto s výstavbou nové haly. Investice vyjde na téměř 30 milionů korun, sdělili ČTK zástupci společnosti.

Nová hala pojme celý proces výroby i uskladnění vína. Bude mít moderní design, takže využije i polohy nové budovy, která z horní terasy nabídne zajímavé pohledy na Mikulov.

"Stávající prostory vinařství byly již pro náš objem výroby a skladování vína nedostačující," uvedl ředitel společnosti Miroslav Volařík. Nová budova umožní výrobu až 320.000 lahví vína ročně a zjednoduší proces výroby.

Vše, od příjmu hroznů až po expedici hotového vína, bude v jedné hale. V neposlední řadě i příznivci vín jistě ocení, že degustace budou v reprezentativních prostorách, uvedl Volařík.

Kolaudace je plánována na květen příštího roku. Letošní kampaň byla tedy poslední v současných prostorách a zpracování hroznů z ročníku 2017 již bude v budově nové.

Vinařství Volařík obhospodařuje 80 hektarů vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti a soustředí se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský. Současným objemem roční produkce 250.000 lahví se řadí mezi středně velká vinařství.


Zdroj: ČTK, 18. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 12:43