Agris.cz - agrární portál

V kutnohorském pivovaru budou dál pořádány kulturní akce

21. 11. 2016 | ČTK

V pivovaru v Kutné Hoře budou i po změně vlastníka pořádány kulturní akce. V areálu, v němž se má v lednu příštího roku obnovit výroba piva, se budou konat pivovarské slavnosti a mohly by se do něj vrátit i některé tradiční akce pořádané ve městě včetně festivalu alternativní hudby Creepy Teepee. ČTK to řekl marketingový ředitel pivovaru Jan Svoboda.

Už nyní je podle něj jisté, že 20. května se budou v areálu konat první slavnosti obnoveného pivovaru. Další program vyplyne z jednání s pořadateli akcí. Svoboda by přivítal, kdyby se do pivovaru vrátila přehlídka Creepy Teepee, která se přesunula do areálu družstva Vitamína v Seifertových sadech. "My si Creepy Teepee vážíme, protože dělají jinou kulturu. Akorát teď zrovna jsou někde jinde, odešli minulý rok z tohoto areálu, ale byli bychom rádi, kdyby se vrátili," uvedl Svoboda.

Pivovar, který v minulosti opustila skupina Heineken, koupila od města kroměřížská společnost SMART estate a provozovat ho bude nově založená firma Měšťanský pivovar v Kutné Hoře. Nový vlastník investoval do areálu desítky milionů korun, v současnosti se dokončují stavební úpravy a instalují potřebné technologie. V první fázi se počítá s kapacitou 35.000 hektolitrů.

Pivovar v minulosti vařil kolem 200.000 hektolitrů piva, v posledních letech však byla výroba v útlumu. Heineken v Kutné Hoře v roce 2009 ukončil výrobu a přesunul ji do Velkého Března. Další rok už byl areál i bez technologie, která byla demontována a odvezena. S ukončením výroby piva v Kutné Hoře nesouhlasila řada místních a nesouhlas dali najevo protestními akcemi.


Zdroj: ČTK, 21. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 10:49