Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.11. 2016

23. 11. 2016 | Agris

Zemědělce čeká těžké období. Budou muset chránit půdu, jinak přijdou o dotace

Od roku 2018 by mělo být v ochranném režimu před erozí 25 procent zemědělské půdy, nyní je v něm okolo 12 procent. Budou se zpřísňovat podmínky, které mají zemědělci kvůli erozi dodržovat, pokud je nedodrží, budou se jim krátit dotace. Řekl to náměstek ředitele Výzkumného ústavu meliorací a ochrany půdy (VÚMOP) Ivan Novotný.

Účet za emise a přemnožené jeleny: čtyři miliardy jen v Krušných horách

Obnova Krušných hor bude do roku 2030 stát přes čtyři miliardy korun. Přibližně polovina peněz určených na obnovu lesů a vypořádání se s přemnoženou zvěří bude z evropských programů na rozvoj venkova a z operačního programu Životní prostředí.

Lesy ČR chtějí kupovat lesy, dají na to miliardy korun

Státní podnik Lesy České republiky (LČR) chce po úbytku lesů vydaných v církevních restitucích zvětšit plochu svých lesů. Lesy chce kupovat od soukromých majitelů. Finanční rámec na nákup si podnik nestanovil, mohlo by však postupně jít i o miliardy korun. ČTK to dnes řekla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Olma investuje 160 mil. Kč do linky na jogurty a zakysané smetany

Bezmála 160 milionů korun investuje mlékárna Olma do nové linky na výrobu jogurtů, zakysaných smetan a fermentovaných nápojů. Její instalace by měla být dokončena příští rok na podzim. Olomoucká mlékárna patřící do holdingu Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO) získala na projekt dotaci 65 milionů korun z Programu rozvoje venkova.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 23. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:18