Agris.cz - agrární portál

V prosinci budou denní teploty těsně nad nulou, v noci přijde mráz

28. 11. 2016 | ceskenoviny.cz

Průměrné denní teploty se budou příští čtyři týdny od konce listopadu do Vánoc držet těsně nad nulou. V noci ale bude mrznout. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Objem srážek bude zřejmě průměrný. Více jich spadne příštích 14 dní, s týdenním průměrem kolem deseti milimetrů, tedy deseti litrů na metr čtvereční.

Teploty v příštím měsíci budou podle meteorologů podobné dlouhodobému průměru pro toto období, který činí 0,2 stupně Celsia, případně mírně nižší. Chladnější bude pravděpodobně příští týden. "Maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat většinou od nuly do pěti stupňů (nad nulou). Minimální noční teploty budou klesat na minus jeden až minus šest stupňů, v druhé polovině pracovního týdne budou přechodně kolem nula stupňů," oznámil ČHMÚ.

Podle podrobnější předpovědi na příští týden bude místy sněžit. Na horách se mohou tvořit i sněhové jazyky, v nižších polohách bude padat spíše déšť se sněhem.

Další týdny, včetně období před Vánocemi a o svátcích, přinesou průměrné týdenní maximální teploty kolem plus tří stupňů. Průměrná týdenní minimální teplota bude kolem minus dvou stupňů.

Autor: ČTK


Zdroj: ceskenoviny.cz, 28. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 00:26