Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR vypsaly tendr na nové stejnokroje

28. 11. 2016 | Silvarium

Státní podnik Lesy České republiky vypsal soutěž na dodavatele nových podnikových stejnokrojů pro zhruba 2500 z celkem 3200 zaměstnanců podniku. Hodnotu zakázky podnik odhadl na 60 milionů korun bez DPH. Pokud půjde vše hladce, mohlo by prvních 1250 zaměstnanců dostat nové uniformy příští rok v srpnu.

Podnik, kterému patří polovina lesů v Česku, obměňuje vzor stejnokrojů po 20 letech. Proces pořízení nových uniforem zahájil loni v létě vypsáním zakázky na návrh v pánském a dámském provedení. V soutěži u odborné poroty i v anketě zaměstnanců uspěl návrh pražského výtvarníka a oděvního designéra Česlava Jaroše. S Jarošem, jehož návrh má výrazně blíže k civilnímu oděvu než ke klasické myslivecké kamizole, Lesy ČR uzavřely smlouvu na poskytnutí výhradní a neomezené licence na vzor stejnokroje.

Z nynější soutěže vzejde firma, která uniformy dodá. Kromě sak, kalhot, plášťů, sukní a košil dodá i doplňky, kterými jsou kravaty, šátky, klobouky, spony či opasky. Vítěz tendru získá čtyřletou rámcovou smlouvu, přičemž v prvním roce by měli být stejnokrojem vybaveni všichni zaměstnanci, kteří na něj mají nárok. V dalších třech letech se bude jednat o objednávky pro obnovu jednotlivých částí stejnokroje a o dodávku stejnokrojů pro nové zaměstnance.

Otevírání obálek s nabídkami podnik předpokládá v polovině ledna, vítěz by mohl být znám v únoru. Nyní mohou potenciální uchazeči o zakázku vznášet upřesňující dotazy k technické dokumentaci, která jim byla poskytnuta jako součást zadávací dokumentace k soutěži.

Většinu zaměstnanců Lesů ČR tvoří technicko-hospodářští pracovníci, kteří mají na uniformu nárok. Zastoupení dělnických profesí v podniku je v menšině, protože většinu prací v lesích a těžby dřeva zadávají Lesy ČR soukromým firmám prostřednictvím každoročních pětiletých tendrů zhruba pro pětinu území.


Zdroj: Silvarium, 28. 11. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 10:08