Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 30.11. 2016

1. 12. 2016 | Agris

Zlínský kraj chce příští rok podpořit včelaře milionem korun

Zlínský kraj chce v příštím roce podpořit včelaře milionem korun. Podpora je určena současným i začínajícím včelařům, dotaci jich může získat až 100. Záměr projednali krajští radní, schvalovat jej v prosinci budou zastupitelé. ČTK to řekla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Titul Zemědělec roku letos putoval ke třem vítězům

Titul Zemědělec roku v letošním 15. ročníku soutěže získala trojice vítězů. Nejlepším pěstitelem se stal Václav Schleiss, nejlepším chovatelem akciová společnost Zeras a cenu za smíšenou výrobu získala Zemědělská společnost Komorno.

Srovnání MF DNES: Zahraniční potraviny jsou v Česku levnější než české

Srovnání MF DNES ukázalo, že zahraniční potraviny jsou v Česku často levnější než české. Podle potravinářů na ně řetězce nasazují nižší marže. Podle obchodníků je však pravda jednodušší: v cizině totiž dokáží vyrábět potraviny efektivněji.

Na východě Prahy se vysazuje nový les Robotka

Hlavní město v poslední době rozšiřuje plochy veřejné zeleně, především ve východní části Prahy, kde byl až dosud zelených ploch nedostatek. V současné době je již plně v běhu například výsadba nového lesa s místním názvem Robotka mezi Dubčí a Běchovicemi. Informuje o tom pražský magistrát.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 1. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 18:50