Agris.cz - agrární portál

Stravenka na oběd nestačí. Nejvíc si zaměstnanci připlatí v Praze

1. 12. 2016 | Denik.cz

Nejlevněji se v České republice naobědvají zaměstnanci na Moravě, nejdráž tradičně v Praze. V obou případech si však musí ke stravence, kterou dostávají jako benefit od svého zaměstnavatele, připlatit z vlastní kapsy.

Z průzkumu společnosti Sodexo Benefity vyplynulo, že stravenka na oběd stále nestačí, a to především kvůli jejich vzrůstající ceně. Nejčastěji má stravenka hodnotu 80 Kč, v průměru si Češi ke stravence připlácejí 15 Kč.

Nejvíce si za obědy připlatí zaměstnanci v Praze, kde musí ke stravence přidat 32 Kč. Nejméně naopak na Ostravsku a Ústecku, kde si ke stravence za oběd připlatí v průměru okolo 10 Kč. Napříč republikou porovnával průzkum nejčastější hodnotu stravenky s rostoucími cenami obědů.

Nejvíc svým pracovníkům přispívají malí zaměstnavatelé, kteří mají do 10 zaměstnanců. Napříč odvětvími jsou k českým zaměstnancům nejštědřejší poskytovatelé IT služeb a vývojáři softwaru.


Zdroj: Denik.cz, 1. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 16:15