Agris.cz - agrární portál

Prodejny Žabka loni v ČR vykázaly ztrátu 31 milionů Kč

1. 12. 2016 | ČTK

Obchody Žabka v Česku vykázaly ve finančním roce 2015/2016 tržby 1,2 miliardy korun a ztrátu 31 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy. Vlastník sítě, Tesco, před rokem vyčlenil síť obchodů do nové společnosti Tesco Franchise Stores. Tržby společnosti jsou tak nižší než v předchozích letech, kdy se blížily dvěma miliardám korun, protože již nezahrnují příjmy z pronájmu.

"V minulosti byly obchody Žabka společně se souborem dalších nemovitostí součástí jednoho právního subjektu. Žabka byla vyčleněním osamostatněna a k jejímu hospodaření se už nadále nezapočítaly příjmy z pronájmu jiných budov a pozemků," řekl ČTK mluvčí společnosti Václav Koukolíček. Menší vliv na vývoj tržeb pak podle něj mělo i několik uzavřených obchodů.

Obchody Žabka jsou součástí skupiny Tesco. Síť zahrnuje přes sto menších obchodů s delší otevírací dobou, zejména v Praze a středních Čechách. Většina prodejen je provozována formou franšíz.

"V budoucnu chceme nadále intenzivně rozvíjet síť našich obchodů a stavět na jejich stále rostoucí oblibě," uvedla firma ve zprávě.

Společnost loni zredukovala síť obchodů Žabka, uzavřela jich 28. Podle dřívějšího vyjádření Teska je součástí posilování konkurenceschopnosti a rozvoje prodejen Žabka pravidelný pohled na výkonnost prodejen a podpora jejich podnikání.


Zdroj: ČTK, 1. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 20:32