Agris.cz - agrární portál

V Krkonoších silný vítr láme stromy, energetici řeší poruchy

2. 12. 2016 | ČTK

V Krkonoších hrozí v lesích po sněžení s deštěm a při nynějším silném větru pády stromů. Některé lesní cesty již popadané stromy zatarasily. Problémy způsobil silný vítr v noci na dnešek energetikům, nejvíce bylo poruchami zasaženo Trutnovsko. Horská služba turisty varovala před silným větrem, který na hřebenech Krkonoš může v nárazech přesáhnout rychlost 110 kilometrů v hodině. Silný vítr by mohl tvořit i závěje.

Pracovníci správy Krkonošského národního parku se již vydali popadané stromy z cest odstranit, informoval ČTK mluvčí KRNAP Radek Drahný.

Energetici na Trutnovsku dnes ráno evidovali sedm poruch na vedeních vysokého napětí, především v oblasti Vrchlabí a Poříčí. "Dvě poruchy byly na vedení vysokého napětí na Náchodsku a jedna v oblasti Dvora Králové nad Labem. Na Hradecku se pracuje na odstranění poruchy na vysokém napětí u Libčan," uvedla regionální mluvčí firmy ČEZ Šárka Beránková.

V Krkonoších za posledních 24 hodin napadlo asi 15 centimetrů sněhu. Například na hřebenové Luční boudě nyní sněhová pokrývka dosahuje 30 centimetrů, uvedla Horská služba Krkonoše. Teplota se na hřebenech dnes ráno pohybovala pět stupňů pod bodem mrazu.

V sobotu v Krkonoších zahajují lyžařskou sezonu střediska Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou a Malá Úpa. Areál Černá hora, který je v trvalém provozu od 26. listopadu, otevře další sjezdovky.


Zdroj: ČTK, 2. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 06:06