Souhrn událostí uplynulých dní – 2. – 4.12. 2016

Rozšíření zelené nafty na živočišnou výrobu Senát schválil

Část spotřební daně z nafty se pravděpodobně bude vracet také zemědělcům živočišné výrobě, nejen ve výrobě rostlinné. Senát to dnes schválil navzdory námitkám pravicových senátorů, jimž se rozšíření výjimky nelíbilo.

Sudové víno se ředí vodou a nedaní. Zásah je nutný, říká senátor Hajda

Víno se nekontrolovaně ředí a pančuje jako při lihové aféře. Je o tom přesvědčen senátor Jan Hajda (ČSSD), hlavní zastánce zákona, který zkomplikuje prodej sudového vína. Dovozci i některé vinotéky varují před likvidací. Podle senátora, který je sám vinařem, jsou však nářky zbytečné a zákon podnikání neohrozí.

Malé kroky i koncepční změny v zemědělství napomůžou zadržovat vodu v krajině

O letošním suchu se mluvilo především v létě a zkraje podzimu. V souvislosti s novou Zprávou o stavu zemědělství v ČR za rok 2015, která je teď v Poslanecké sněmovně a jejímž jsem zpravodajem, mi však dovolte se k tomuto tématu vrátit a podívat se na problematiku sucha, tentokrát spíše pohledem zemědělství.

Varování spotřebitelům: listerie v masné pomazánce Bulharka

Při běžném preventivním odběru kontrolních vzorků inspektory Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ve výrobě lahůdek potvrdil laboratorní rozbor přítomnost bakterií Listeria monocytogenes v masné pomazánce Bulharka.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info