Agris.cz - agrární portál

Bauer Technics investuje 750 mil. Kč do vepřína v Angole

7. 12. 2016 | ČTK

Společnost Bauer Technics ze Stádlce u Tábora investuje 750 milionů korun do výstavby areálu pro chov vepřů v Angole. Firma plánuje v jihoafrickém státě i další projekty. Uvedl to dnes server euro.cz. Společnost má domluvenou spolupráci s Národní bankou Angoly i vedením státu. Součástí kontraktu je podle serveru i dvouletý management farem a proškolení personálu v Evropě.

"Zatím máme v realizaci první projekt - farmu prasat za zhruba 750 milionů korun, připraveny jsou další projekty v obdobné výši," uvedl předseda představenstva Bauer Technics Karel Líkař.

Společnost se dříve orientovala na trh v postsovětských zemích. V minulosti například stavěla téměř za miliardu korun farmu na chov prasat v Bělorusku. Vzhledem k ekonomickým problémům některých států a protiruských sankcí hledala odbyt v jiných lokalitách.

Společnost Bauer Technics byla založena v roce 1992, zpočátku jako prodejní a servisní skupina pro BAUER GmBH Voitsberg a postupem času se stala lídrem na trhu v oboru dodávek farem a klíč. Za jejím úspěchem stojí využívání nejmodernějších technologií v této oblasti. Firma v uplynulých letech dosahovala ročního obratu zhruba půl až tři čtvrtě miliardy korun.


Zdroj: ČTK, 7. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 03:31