Agris.cz - agrární portál

Kapra na Vánoce koupíte on-line

8. 12. 2016 | Denik.cz

Kapr s bramborovým salátem je vánoční klasika. Na kolik letos štědrovečerní večeře vyjde? Kilo šupináče v regionu koupíte pod 90 korun. Ulovit si ho můžete dokonce v „on-line rybníku", Plundrovo rybářství z Dlouhoňovic totiž nabízí on-line objednávku.

Z MÍSTNÍ PRODUKCE

Největším producentem ryb v regionu je Rybářství Litomyšl. Pro vánoční trh letos podle ředitele Oldřicha Holcmana připravilo 1500 metráků ryb. „Největší zájem je samozřejmě o kapry, ale lidé berou i pstruhy a amury," uvedl ředitel s tím, že nejžádanější je kapr o hmotnosti tří až čtyř kilogramů. Kilo výběrového kapra letos Rybářství Litomyšl nabízí za 89 korun.

Ryby z místní produkce je možné koupit nejen v podnikové prodejně v Litomyšli, ale i u stánkařů a místních odběratelů. K nim patří třeba zkušený rybář Jiří Svoboda z Ústí nad Orlicí, který kapry odebírá ze Zálší. „Ryby jsou letos kvalitní. Nevyskytovaly se sinice, a tak ryby nejsou cítit, jak lidé říkají, bahnem," chválí kvalitu ryb majitel ústeckého Rybářství Svoboda.

Rybářství Svoboda nabízí pstruhy, amury a kapry ze Zálší i z vlastního chovu. Kilo „jedničkového" kapra bude za 79 korun, výběrového o deset korun dráž. Vánoční prodej začne 15. prosince. Prodávat se bude i na Štědrý den dopoledne.

Kdo nemá rád předvánoční shon a nerad stojí ve frontách, může využít nabídku Plundrova rybářství a rybu si objednat on-line. Na výběr je pět druhů, stačí zadat počet, požadavek na opracování a datum vyzvednutí v sádkách v Dlouhoňovicích.

Vánoční prodej ryb bude probíhat od 19. do 23. prosince, kilo kapra přijde na 87 korun.Prodej ryb připravují také místní organizace Českého rybářského svazu. V předvánočním čase budou ryby prodávat například v Letohradu na Orlici (21. až 23. prosince), v rybářské líhni v Javorce v České Třebové (19. až 23. prosince) nebo v rybárně v Jablonném nad Orlicí (20. až 23. prosince). 

Autor: Šárka Mikulecká


Zdroj: Denik.cz, 8. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 05:58